marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Omlet po węgiersku.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Składniki na omlet ubić w garnku trzepaczką,a papryki umyte i pokrojone wraz z salami obsmażyć,wyjąć,osączyć.Usmażyć omlet,zdjąć,nadziewać.

Omlet po węgiersku.

Składniki:

Omlet po węgiersku.

 

  • 1/2 szklanki mąki,
  • 3-4 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka lub śmietanki,
  • 10 dag.sera żółtego,
  • sól,
  • 2 średnie papryki,
  • 20 deko salami węgierskiej,
  • parę kropel tabasco,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Omlet po węgiersku.
Do garnka lub miski dać mąki przesianej,jajka, mleko lub śmietankę 12% oraz sól i ubijać na gładką masę,dodając trochę startego sera żółtego.Papryki umyć,oczyścić z gniazd nasiennych
i pokroić,także salami i obsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Potem wyjąć łopatką kuchenną i osączyć z tłuszczu,a następnie wlać ciasto na omlet i smażyć z obu stron,zdjąć przy pomocy dwóch łopatek na talerz,nałożyć na środek nadzienie z papryk i salami,skr-
-opić tabasco.Można też posypać nadzienie resztą sera tartego,zło-
-żyć omlet na pół i podawać.

Tagi:

jajko jajka omlet