Sposób przygotowania:
Omlet po węgiersku.
Do garnka lub miski dać mąki przesianej,jajka, mleko lub śmietankę 12% oraz sól i ubijać na gładką masę,dodając trochę startego sera żółtego.Papryki umyć,oczyścić z gniazd nasiennych
i pokroić,także salami i obsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Potem wyjąć łopatką kuchenną i osączyć z tłuszczu,a następnie wlać ciasto na omlet i smażyć z obu stron,zdjąć przy pomocy dwóch łopatek na talerz,nałożyć na środek nadzienie z papryk i salami,skr-
-opić tabasco.Można też posypać nadzienie resztą sera tartego,zło-
-żyć omlet na pół i podawać.
i pokroić,także salami i obsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Potem wyjąć łopatką kuchenną i osączyć z tłuszczu,a następnie wlać ciasto na omlet i smażyć z obu stron,zdjąć przy pomocy dwóch łopatek na talerz,nałożyć na środek nadzienie z papryk i salami,skr-
-opić tabasco.Można też posypać nadzienie resztą sera tartego,zło-
-żyć omlet na pół i podawać.
mamqa