Sposób przygotowania:
Omlet z białek z pokrzywą
Liście pokrzywy myjemy i sparzamy gorącą wodą, odsączamy na sitku.
Odsączone z wody liście pokrzywy, kroimy bardzo drobno.
Do schłodzonych białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywno. Do piany dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzany olej delikatnie wylewamy masę i smażymy przez kilka minut, aż spód się zarumieni. Przewracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę.
Odsączone z wody liście pokrzywy, kroimy bardzo drobno.
Do schłodzonych białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywno. Do piany dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzany olej delikatnie wylewamy masę i smażymy przez kilka minut, aż spód się zarumieni. Przewracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę.