Sposób przygotowania:
Omlet z cukrem pudrem
Oddzielamy dokładnie białka od żółtek. Białka wlewamy do wysokiego naczynia i ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę.
W osobnej misce ubijamy trzepaczką żółtka ze śmietaną.
Do żółtek dodajemy pianę z białek i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.
Rozpuszczamy na patelni masło i wlewamy masę. Smażymy na bardzo małym ogniu przez kilka minut, później ostrożnie przewracamy omlet na drugą stronę i smażymy kolejne kilka minut. Gotowy omlet posypujemy cukrem pudrem.
W osobnej misce ubijamy trzepaczką żółtka ze śmietaną.
Do żółtek dodajemy pianę z białek i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.
Rozpuszczamy na patelni masło i wlewamy masę. Smażymy na bardzo małym ogniu przez kilka minut, później ostrożnie przewracamy omlet na drugą stronę i smażymy kolejne kilka minut. Gotowy omlet posypujemy cukrem pudrem.