Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami i serem pleśniowym
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, odłożyć na talerz. Ser pleśniowy pokroić w kostkę i różnież odłożyć.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać widelcem razem z mąką, doprawić do smaku solą ziołową. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię na której podsmażaliśmy pieczarki. Wlać masę jajeczną. Na środku wzdłuż całego omletu ułożyć podsmazone pieczarki i kawałki sera. Smażyć na wolnym ogniu aż omlet od spodu dobrze sie przyrumieni. Następnie boki omletu złozyc do środka przyrkywając farsz.
Omlet delikatnie przekręcić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę aż się przyrumieni. Zsunąć na talerz i podawać.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać widelcem razem z mąką, doprawić do smaku solą ziołową. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię na której podsmażaliśmy pieczarki. Wlać masę jajeczną. Na środku wzdłuż całego omletu ułożyć podsmazone pieczarki i kawałki sera. Smażyć na wolnym ogniu aż omlet od spodu dobrze sie przyrumieni. Następnie boki omletu złozyc do środka przyrkywając farsz.
Omlet delikatnie przekręcić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę aż się przyrumieni. Zsunąć na talerz i podawać.
Magdalena88
niezły kąsek