Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Omlet z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Omlet z pieczarkami to bardzo smaczne i sycące śniadanie. Omlet należy podawać od razu po przygotowaniu.

Omlet z pieczarkami

Składniki:

Omlet z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami
Pieczarki umyć i posiekać, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Jajka wbić do miseczki, lekko ubić trzepaczką, doprawić solą i pieprzem, dodać podsmażone pieczarki i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, smażyć pod przykryciem do momentu ścięcia się jajek. Usmażony omlet zsunąć na talerz, pokroić na porcje, podawać.

Tagi:

jajko jajka omlet