Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami
Pieczarki obieramy, drobno kroimy i dusimy chwilę na maśle.
Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy mleko. Wszystko roztrzepujemy i wlewamy na patelnię, na której dusimy właśnie pieczarki. Smażymy.
Częstym błędem jest przekręcanie omletu na drugą stronę, przez co łatwo go rozerwać. Wystarczy złożyć go na pól i poruszać patelnią, żeby się ładnie odkleił.
Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy mleko. Wszystko roztrzepujemy i wlewamy na patelnię, na której dusimy właśnie pieczarki. Smażymy.
Częstym błędem jest przekręcanie omletu na drugą stronę, przez co łatwo go rozerwać. Wystarczy złożyć go na pól i poruszać patelnią, żeby się ładnie odkleił.