petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Omlet z pokrzywą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wspaniały przepis na omlet z pokrzywą

Omlet z pokrzywą

Składniki:

Omlet z pokrzywą

 

  • masła, 50 dag młodych lisci pokrzywy, szklanka mleka, łyzka maki, ząbek czosnku, łyżka margaryny lub oleju, sól

Sposób przygotowania:

Omlet z pokrzywą
Liscie pokrzywy starannie opłukać , sparzyć, osaczyć i posiekać lub zemleć. Z masła i maki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym mlekiem, połączyć z pokrzywą, dprawić solą i roztarym czosnkiem. Jaja roztrzepać z łyzką wody, osolić, wylac na dużą patelnię na gorącą margarynę lub olej. Smazyć na małym ogniu, az sie zrumienieje. Zsunąć na talerz. Posmarowac farszem przygotowanym wcześniej z pokrzywy. Zwinąć jak nalesniki. I podzielić na porcje. Smacznego:)

Tagi:

mak omlet