Sposób przygotowania:
Omlet z pomidorem
Obranego ze skórki pomidora (u mnie malinowy) pokroić na plasterki. Smażyć pod przykrycie ok.3-4 minut na rozgrzanym oleju posypując solą i ulubionymi ziołami np.zieloną czubrycą-w oryginale sól ziołowa ).
Rozkłócić jajko z mąką i mlekiem na gęstą ,jednolitą masę. Cebulę obrać i drobniutko pokroić,lekko posolić. Bazylię opłuka,osuszyć i także posiekać. Wymieszać je z ciastem.
Na podsmażone pomidory wylać wymieszaną masę i smażyć pod przykryciem ok.3 minuty.
Za pomocą pokrywy lub płaskiego talerza omlet zsunąć i przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze z 2 minuty.
Rozkłócić jajko z mąką i mlekiem na gęstą ,jednolitą masę. Cebulę obrać i drobniutko pokroić,lekko posolić. Bazylię opłuka,osuszyć i także posiekać. Wymieszać je z ciastem.
Na podsmażone pomidory wylać wymieszaną masę i smażyć pod przykryciem ok.3 minuty.
Za pomocą pokrywy lub płaskiego talerza omlet zsunąć i przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze z 2 minuty.
msewka