Sposób przygotowania:
Omlet z pomidorem, mozzarellą i koperkiem
Pomidory myjemy (można też sparzyć i obrać ze skórki) i kroimy w grube plastry. Na patelni roztapiamy masło, układamy pomidory i smażymy 1-2 minuty.
Jajka rozbełtujemy widelcem, przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy do nich posiekany koperek i mieszamy.
Zalewamy jajkami smażące się pomidory. Na wierzchu układamy kawałki mozarelli, zmniejszamy ognień, przykrywamy i smażymy omlet.
Nakładamy na talerze, dekorujemy gałązkami koperku.
Jajka rozbełtujemy widelcem, przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy do nich posiekany koperek i mieszamy.
Zalewamy jajkami smażące się pomidory. Na wierzchu układamy kawałki mozarelli, zmniejszamy ognień, przykrywamy i smażymy omlet.
Nakładamy na talerze, dekorujemy gałązkami koperku.