Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Omlet z pomidorem, mozzarellą i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki omlet z pomidorami, mozarellą i koperkiem to dobry pomysł na proste w przygotowaniu i smaczne śniadanie na ciepło.

Omlet z pomidorem, mozzarellą i koperkiem   Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z pomidorem, mozzarellą i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pomidorem, mozzarellą i koperkiem
Pomidory myjemy (można też sparzyć i obrać ze skórki) i kroimy w grube plastry. Na patelni roztapiamy masło, układamy pomidory i smażymy 1-2 minuty.

Jajka rozbełtujemy widelcem, przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy do nich posiekany koperek i mieszamy.

Zalewamy jajkami smażące się pomidory. Na wierzchu układamy kawałki mozarelli, zmniejszamy ognień, przykrywamy i smażymy omlet.

Nakładamy na talerze, dekorujemy gałązkami koperku. 
Omlet z pomidorem, mozarellą i koperkiem
Jajka rozbełtujemy widelcem, przyprawiamy pieprzem i solą.
Omlet z pomidorem, mozarellą i koperkiem
Dodajemy do jajek posiekany koperek i mieszamy.
Omlet z pomidorem, mozarellą i koperkiem
Zalewamy jajkami smażące się na patelni pomidory.
Omlet z pomidorem, mozarellą i koperkiem
Na wierzchu układamy kawałki mozzarelli, zmniejszamy ognień, przykrywamy i smażymy omlet.

Tagi:

omlet jajka danie