Sposób przygotowania:
Omlet z prawdziwkami
Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim posiekaną cebulę dymkę, po chwili dodaj umyte i pokrojone prawdziwki. W miedzy czasie przygotuj ciasto omletowe.
Do miski wbij jajka i dodaj do nich słodką śmietankę, całość dopraw solą i pieprzem. Gotowe ciasto podbij trzepaczką i wylej je na smażące się grzyby.
Kiedy krawędź omleta zacznie się ścinać poszarp ją łyżką tak aby reszta płynnego ciasta rozlała się po patelni.
Omleta przekręć na drugą stronę i smaż aż do zrumienienia, podawaj na ciepło.
Do miski wbij jajka i dodaj do nich słodką śmietankę, całość dopraw solą i pieprzem. Gotowe ciasto podbij trzepaczką i wylej je na smażące się grzyby.
Kiedy krawędź omleta zacznie się ścinać poszarp ją łyżką tak aby reszta płynnego ciasta rozlała się po patelni.
Omleta przekręć na drugą stronę i smaż aż do zrumienienia, podawaj na ciepło.
SylaUla