Sposób przygotowania:
Omlet ze szpinakiem
Jajka wbić do miseczki i roztrzepać, wsypać mąkę, wlać mleko i dodać do smaku sól, pieprz a następnie razem wymieszać na gładką jednolitą masę. Usmażyć omlet na rozgrzanej patelni aż jajko się zetnie, wyjąc na talerz.
Szpinak opłukać, osuszyć, czosnek przecisnąć przez praskę. Na roztopionym maśle zrumienić czosnek dodać szpinak, zdjąć z ognia wymieszać i doprawić do smaku.
Na omlet wyłożyć szpinak i omlet złożyć na pół, od razu podawać.
Szpinak opłukać, osuszyć, czosnek przecisnąć przez praskę. Na roztopionym maśle zrumienić czosnek dodać szpinak, zdjąć z ognia wymieszać i doprawić do smaku.
Na omlet wyłożyć szpinak i omlet złożyć na pół, od razu podawać.