Gabas

Gabas

Kucharz
[Przepisów: 15]

Omlet z rybą wędzoną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

składniki na 4 porcje-1 porcja(90g)zawiera ok140-150kcal

Omlet z rybą wędzoną

Składniki:

Omlet z rybą wędzoną

 

  • 4jajka
  • 80g wędzonego łososia
  • 1łyżka oleju
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy,sól,szczypior

Sposób przygotowania:

Omlet z rybą wędzoną
Jajka ubić dodać połowę oleju,pietruszkę i przyprawy-wymieszać.Resztę oleju rozgrzać na patelni,wlać jajka ipiec na małym ogniu ok3-4min.Zsunąć na folię aluminiową i gdy ostygnie położyć na wierzch rybę,zwinąć dość ściśle w rulon i tak przygotowany można zawinąć w folię spożywczą i przechowywać w lodówce.

Tagi:

omlet