Sposób przygotowania:
Fishburgery z pstrągiem łososiowym
1. Na początku należy przygotować sos: ogórka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać śmietaną, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odłożyć na min. 20 min do lodówki.
2. Rybę wy-filetować. Pokroić w kostkę i zmielić. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jajko, sok z cytryny, bułkę tartą i obficie doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
3.Uformować płaskie kotlety i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
4. Bułki do hamburgerów nakroić, włożyć kotlety. Wierzch bułki posmarować zwilżoną wodą dłonią, włożyć do mikrofali na około minutę na średnie obroty. Pod kotlet włożyć sałatę lodową, na jego wierzch kolejno plasterek sera, pomidora i cebuli. W razie potrzeby spiąć patyczkiem.
Obok podać sos. Smacznego!
2. Rybę wy-filetować. Pokroić w kostkę i zmielić. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jajko, sok z cytryny, bułkę tartą i obficie doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
3.Uformować płaskie kotlety i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
4. Bułki do hamburgerów nakroić, włożyć kotlety. Wierzch bułki posmarować zwilżoną wodą dłonią, włożyć do mikrofali na około minutę na średnie obroty. Pod kotlet włożyć sałatę lodową, na jego wierzch kolejno plasterek sera, pomidora i cebuli. W razie potrzeby spiąć patyczkiem.
Obok podać sos. Smacznego!