Sposób przygotowania:
Spaghetti z marchewki z miodem i płatkami lnianymi
Spaghetti z marchewki należy przełożyć na patelnię z uprzednio rozgrzanym olejem i 1 łyżeczką masła. Dodać miód, sól, pieprz, a następnie całość dokładnie wymieszać.
Marchewkę dusić pod przykryciem przez około kilka minut, aż będzie al dente. Pod koniec wmieszać resztę masła i sok z cytryny.
Marchewkowe spaghetti doprawić według smaku i połączyć z posiekanym koperkiem.
Podawać na ciepło posypane płatkami lnianymi oraz opcjonalnie natką pietruszki.
Marchewkę dusić pod przykryciem przez około kilka minut, aż będzie al dente. Pod koniec wmieszać resztę masła i sok z cytryny.
Marchewkowe spaghetti doprawić według smaku i połączyć z posiekanym koperkiem.
Podawać na ciepło posypane płatkami lnianymi oraz opcjonalnie natką pietruszki.
gusia1000
robaczek
Di bloguje
robaczek napisał(a):