Sposób przygotowania:
Omlet ze szczypiorkiem
Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy do nich sporą dawkę granulowanego czosnku oraz solimy i przyprawiamy je pieprzem w ilości wedle upodobania, uznania i wszystko mieszamy. Opłukany szczypiorek niezbyt grubo kroimy. Na patelni rozpuszczamy masło. Gdy masło się rozpuści wylewamy na patelnię rozbełtane, doprawione jajka. Wylaną na patelnię jajeczną masę posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Przykrywamy patelnię pokrywką i zostawiamy na chwilę na niedużym ogniu do momentu, aż jajka się nie zetną, aż omlet nie będzie gotowy. Nie trzeba przekręcać omletu i smażyć z obu stron, omlet nakryty pokrywką przygotuje się bez konieczności przekręcania go na drugą stronę. Omlet pysznie smakuje sam, jak i z ulubionymi dodatkami - wszelakimi sosami, czy ketchupem.