marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Omlety z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Omlety bez lub z dodatkami są dobre na śniadania lub wczesne kolacje. Można dodatki po obsmażeniu zalać masą jajeczną lub nadziać omlet i zwinąć wpół.

Omlety z nadzieniem

Składniki:

Omlety z nadzieniem

 

  • 6 jaj,
  • szklanka mąki pszennej,
  • szklanka mleka lub śmietanki 30%,
  • szczypta soli,
  • 80 g.gotowanego lub wędzonego kurczaka,
  • główka sałaty lodowej lub połówka kapusty pekińskiej,
  • seler naciowy,
  • 2 papryczki jalapeno,
  • 1 cebula czerwona sałatkowa,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Omlety z nadzieniem
Jajka, mąkę, mleko lub śmietankę i sól ubić trzepaczką spręż- -ynową i usmażyć osobno dwa omlety. Warzywa tj. sałatę,cebulę,papryczki jalapeno oraz seler naciowy oczyścić, opłukać, porwać sałatę na strzępy, a resztę pokroić na talarki. Kurczaka wędzonego lub ugotowanego podzielić palcami na kawałki i wymieszać z warzywami. Nadzienie nałożyć na omlety i zwinąć je wpół lub w rulony i podawać na płaskich talerzach.