Sposób przygotowania:
Omlet z niespodzianką
Najpierw należy wymieszać mąkę z otrebami i solą, następnie dodać mleko i dokładnie wymieszać, Jak jest zbyt gęste to można dodać ciut więcej mleka. Następnie trzeba wbić jajko
i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Wylać połowę ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem, położyć szynkę
pokrojoną w kostkę, pomidora pokrojonego w plasterki i żółty ser pokrojony w
kostkę. Zalać druga połową ciasta i smażyć z obu stron aż omlet pięknie się zarumieni.
i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Wylać połowę ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem, położyć szynkę
pokrojoną w kostkę, pomidora pokrojonego w plasterki i żółty ser pokrojony w
kostkę. Zalać druga połową ciasta i smażyć z obu stron aż omlet pięknie się zarumieni.
zbysiowa
Koper
Wiem, że nazwa może być myląca, ale u mnie w domu omletem nazywano właśnie taki placek, prawie jak naleśnik, ale większą ilością jajka niż naleśniki no i zdecydowanie grubszy niż naleśnik. Jedno jajko na jeden placek, do tego mąka.
Wiem, że większość osób omletem nazywa placek z samego jajka, ale ja jestem przywiązana do tej definicji :)