misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Orientalna śliwczanka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupa ta ma ciekawy smak i zarówno na ciepło jak i na zimno można ją jeść.

Orientalna śliwczanka

Składniki:

Orientalna śliwczanka

 

Sposób przygotowania:

Orientalna śliwczanka
Śliwki wypestkowane gotujemy w odpowiedniej ilości wody ok 1,5 l. Następnie odcedzamy wywar ( ja zostawiam tylko troszkę rozgotowanych śliwek). Do wywaru dodajemy gożdziki i rodzynki ,stawiamy na ogniu , śmietanę rozkłócamy z łyżką niepełną mąki, aby nie wyszedł kiśiel, podprawiamy śmietaną .Zagotowujemy . Na końcu dodajemy cynamon i słodzimy do smaku.Makaron gotujemy oddzielnie , nakładamy na talerz i zalewamy zupką .