Orientalna zupa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Orientalna zupa o kolorze czerwonym :-)

Orientalna zupa

Składniki:

Orientalna zupa

 

 

Sposób przygotowania:

Orientalna zupa
Wlałam oliwę do dużego rondelka. Paprykę po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych posiekałam na drobniutko. Dodałam do rozgrzewającej się oliwy. Przykryłam pokrywką. Dodałam szczyptę soli oraz 1 łyżkę wody.Skórki pomarańczy starłam i wrzuciłam do rondelka. Gotowałam 15 minut, co jakiś czas potrząsając rondlem. Przed końcem gotowania miękką paprykę zalałam 175 ml sokiem z pomarańczy i zmiksowałam. Dolałam do rondla. Zupę je się na gorąco wraz z grzankami.