Sposób przygotowania:
Orientalny bukiet
Kompot zagotuj, po czym wrzuć do niego 50g makaronu ryżowego. Zdejmij z ognia. Odczekaj aż makaron zmięknie i nabierze fioletowego koloru- odsącz z soku. Twarożek rozgnieć z dodatkiem mleczka kokosowego, 2 łyżek wiórków kokosowych, cukru pudru i soku z limonki. Na talerz wyłóż fantazyjnie fioletowy makaron , a na nim kokosowy twarożek. Udekoruj deser owocami i bakaliami. Puść wodze fantazji, bo na efekcie wizualnym zależy powodzenie deseru, który w sumie jest prosty.
Sarenka
Pyza
jaNina
Dzięki dziewczyny! To miód na moje serce...:)
Przyjemnie słyszeć takie słowa :)
Ja też tutaj znajduję wiele fajnych przepisów, choć jestem od niedawna.
Pozdrawiam serdecznie - nina
Natala1210
Jojo
jaNina
Chupnięta
Babciagramolka
jaNina
Taki makaron jest bardzo dekoracyjny i wchłania lekko smak soku w którym się moczy makaron - dlatego tak dobrze komponuje się w desery.
Ja tez podziwiam twoje smocze jaja i inne eleganckie chińskie dańka :)
Pozdrawiam!