kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kalafior z masełkiem i tartą bułką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny dodatek do drugiego dania. Gotowany kalafior z masełkiem i tartą bułeczką. Zapraszam po przepis.

Kalafior z masełkiem i tartą bułką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior z masełkiem i tartą bułką

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z masełkiem i tartą bułką
Do garnka wlewamy wodę i solimy, zagotowujemy. Różyczki kalafiora odcinamy, myjemy pod bieżącą wodą. Kalafior wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości, wyjmujemy na cedzak.
Na patelnię wkładamy masło i rozgrzewamy, do rozpuszczonego masła dodajemy bułkę tartą i przez chwilę smażymy razem. Kalafior wkładamy na talerz i polewamy roztopionym masłem z bułką tartą.
Kalafior z masełkiem i tartą bułką
Umyty kalafior kładziemy na cedzak, a później do garnka.
Kalafior z masełkiem i tartą bułką
Do gotującej się wody wkładamy umyty kalafior.
Kalafior z masełkiem i tartą bułką
Masło wkładamy na patelnię i rozpuszczamy.
Kalafior z masełkiem i tartą bułką
Do roztopionego masła wsypujemy bułkę tartą.