Sposób przygotowania:
Serniczek z truskawkami
Biszkopt:
Białka ubić dodać cukier i ubijać, aż masa będzie błyszcząca, nadal ubijając dodać żółtka na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do blachy i upiec.
Sernik:
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Miękką margarynę zmiksować z cukrem i 2-3 łyżkami sera. Gdy cukier się rozpuści dodać resztę sera i ostudzoną ale płynną czekoladę miksować aż składniki dokładnie się połączą. Żelatynę zalać mlekiem i poczekać aż napęcznieje następnie podgrzać i rozpuścić. Ostudzoną wlać do masy serowej.
Na upieczony biszkopt wylać masę i wstawić do lodówki. Następnie poukładać kawałki truskawek i zalać tężejącą galaretką.
Białka ubić dodać cukier i ubijać, aż masa będzie błyszcząca, nadal ubijając dodać żółtka na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do blachy i upiec.
Sernik:
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Miękką margarynę zmiksować z cukrem i 2-3 łyżkami sera. Gdy cukier się rozpuści dodać resztę sera i ostudzoną ale płynną czekoladę miksować aż składniki dokładnie się połączą. Żelatynę zalać mlekiem i poczekać aż napęcznieje następnie podgrzać i rozpuścić. Ostudzoną wlać do masy serowej.
Na upieczony biszkopt wylać masę i wstawić do lodówki. Następnie poukładać kawałki truskawek i zalać tężejącą galaretką.