Sposób przygotowania:
Kruche ciasto orkiszowe z owocami1.

Przygotowałam mąkę orkiszową typu 2000, która wsypałam do miski. Później do mąki dosypałam cukier.
2.

Żółtka z jajek wiejskich oddzieliłam od białek i dodałam je do miski z mąką i cukrem.
3.

Chłodne masło wyjęłam z lodówki, pokroiłam je na mniejsze części i dodałam do miski. Dosypałam również proszek do pieczenia.
4.

Wszystkie produkty w misce dokładnie wyrobiłam rękami, a następnie zawinęłam w folię silikonową i schłodziłam w lodówce.
5.

2/3 ciasta schłodzonego rozłożyłam na blaszkę do pieczenia, którą wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i wstawiłam ciasto do podpieczenia na 20 minut.
6.

Ciasto wystudziłam, a potem posypałam bułką tartą.
7.

Do białek w naczyniu wsypałam szczyptę soli, a potem ubijam ją na sztywno. Do piany wsypałam galaretkę malinową, dalej ubijałam.
Na końcu wsypałam wiórki kokosowe i również zmiksowałam.
8.

Wszystkie owoce umyłam i wypestkowałam. Pokroiłam na mniejsze części i rozłożyłam na cieście.
9.

Na owoce wyłożyłam pianę z galaretką malinową i wiórkami kokosowymi. Na pianie poukładałam czerwone porzeczki.
10.

Na pianę z porzeczkami poskubałam palcami resztę kruchego ciasta. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni C i wstawiłam ciasto na 50 minut.
11.

Chłodne ciasto oprószyłam cukrem pudrem. Smacznego !