Sposób przygotowania:
Wiśniowe ciasto
Margarynę pokroić w kostkę do miski, rozetrzeć mikserem z cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas miksując.
Z białek i cukru, ubić pianę na sztywno, dodawać po łyżce masy żółtkowej, wymieszać. Na samym końcu dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Wiśnie opłukane i osączone, wypestkować, opsypać mąką, rozsypać na cieście. Wstawić ciasto do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Z białek i cukru, ubić pianę na sztywno, dodawać po łyżce masy żółtkowej, wymieszać. Na samym końcu dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Wiśnie opłukane i osączone, wypestkować, opsypać mąką, rozsypać na cieście. Wstawić ciasto do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.