Sposób przygotowania:
Oryginalny Wiśniowy filet
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy je przyprawami. W środku każdego fileta nacinamy „kieszeń”. Jej wnętrze także przyprawiamy. Tak przygotowane filety odstawiamy do chłodu. Między czasie przygotowujemy nadzienie wiśniowe. Wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Tak przygotowane owoce przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Pozostawiamy na ok. 5 minut by puściły sok. Następnie całość stawiamy na gazie i podgrzewamy około 5 minut. Wiśnie studzimy i odsączamy z uzyskanego soku. Ser kroimy na słupki (1x1 cm szerokie, długość odpowiednia do długości kieszeni) Przygotowane wcześniej wiśnie nakładamy do przygotowanych „kieszeni”. Do każdej porcji wkładamy przygotowany słupek sera. Kieszonki spinamy wykałaczkami, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość podlewamy olejem i pieczemy do miękkości około 30 minut w 180˚C.