Sposób przygotowania:
Oscypek marynowany w miodzie i chilii
Oscypek kroimy na plastry o grubości około 2cm.
Miód mieszamy z oliwą drobno posiekaną papryczka chilli. Marynujemy przynajmniej przez 1h a najlepiej przez cała noc.
Plastry oscypka wyciągamy z marynaty i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w 160 stopniach C przez około 8 minut aż ser będzie gorący i miękki.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Pomidorki myjemy i rozkrawamy na pól. Skrapiamy oliwa z oliwek. Solimy i pieprzymy.
Dodajemy garść świeżych listków bazylii. Mieszamy.
Gorący ser przekładamy na talerze. Serwujemy z dodatkiem sałatki z pomidorów.
Miód mieszamy z oliwą drobno posiekaną papryczka chilli. Marynujemy przynajmniej przez 1h a najlepiej przez cała noc.
Plastry oscypka wyciągamy z marynaty i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w 160 stopniach C przez około 8 minut aż ser będzie gorący i miękki.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Pomidorki myjemy i rozkrawamy na pól. Skrapiamy oliwa z oliwek. Solimy i pieprzymy.
Dodajemy garść świeżych listków bazylii. Mieszamy.
Gorący ser przekładamy na talerze. Serwujemy z dodatkiem sałatki z pomidorów.