paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Smażony oscypek z pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Oscypek smażony w panierce z jajka i bułki tartej. Podany na ciepło wraz z podsmażanymi pomidorkami koktajlowymi.

Smażony oscypek z pomidorkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażony oscypek z pomidorkami

 

Sposób przygotowania:

Smażony oscypek z pomidorkami
Oscypka pokroić w plasterki o grubości około 0,5 cm. Każdy plasterek oscypka maczać najpierw w roztrzepanym z solą i pieprzem jajku a następnie w panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i kłaść panierowanego oscypka, smażyć na złoty kolor z obu stron, następnie wyjąć na talerzyki.

Pomidorki opłukać i osuszyć przekroić na pół. Pomidorki oprószyć solą i pieprzem podsmażyć i podawać z oscypkiem.
Smażony oscypek z pomidorkami
Oscypka pokroić w plasterki o grubości około 0,5 cm.
Smażony oscypek z pomidorkami
W jajku moczyć plastry oscypka następnie obtaczać w bułce tartej.
Smażony oscypek z pomidorkami
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju

Tagi:

pomidory