Sposób przygotowania:
Oscypek na Boczku
Przepis nie jest doslownie moj, jest raczej dosc popularny w gorach, polecam odwiedzic "Karcma" w Bialce Tatrzanskiej.
Oscypka pokroic w plastry (moze byc inny, dosc slony ser, ale wtedy trzeba dostosowac dlugosc smazenia boczku), powinny byc mniej wiecej tej grubosci co plastry boczku. To samo nalezy uczynic z boczkiem.
Boczek doprawic ziolami, wrzucic na grilla/patelnie. Obsmazyc na ronow z po obu stronach, po czym wrzucic na jedna na jakis czas(zalezy jak kto lubi wysmazony). Po czym przewrocic i polozyc plaster sera. Jak sie rozpusci zdjac, podawac z zurawina i zimnym piwem. Slony ser i zurawina smacznie sie komponuja
Oscypka pokroic w plastry (moze byc inny, dosc slony ser, ale wtedy trzeba dostosowac dlugosc smazenia boczku), powinny byc mniej wiecej tej grubosci co plastry boczku. To samo nalezy uczynic z boczkiem.
Boczek doprawic ziolami, wrzucic na grilla/patelnie. Obsmazyc na ronow z po obu stronach, po czym wrzucic na jedna na jakis czas(zalezy jak kto lubi wysmazony). Po czym przewrocic i polozyc plaster sera. Jak sie rozpusci zdjac, podawac z zurawina i zimnym piwem. Slony ser i zurawina smacznie sie komponuja