Sposób przygotowania:
Oscypek panierowany z sosem truskawkowo-jagodowym
Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Jagody płuczemy, osuszamy i dodajemy do truskawek. Na patelni rozpuszczamy cukier tworząc karmel. Kiedy cukier się4 rozpuści i będzie mieć złocisty kolor wrzucamy do niego 1 szklankę truskawek i pól szklanki jagód , mieszamy całość aby karmel ładnie pokrył owoce. Owoce w karmelu podlewamy czerwonym winem i sokiem z cytryny. Całość podsmażamy około 5 minut. Sos lekko studzimy po czym przecieramy go przez sitko aby uzyskać gładką konsystencję. Sos przelewamy z powrotem na patelnie i łączymy z resztą owoców. Oscypka panierujemy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na patelni aż nabiorą pięknego złocistego koloru. Panierowanego oscypka polewamy winnym truskawkowo-jagodowym sosem.