Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ostra surówka z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

surówka jest ostra, nadaje smak mięsom

Ostra surówka z porów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ostra surówka z porów

 

Sposób przygotowania:

Ostra surówka z porów
Pory myjemy i zdejmujemy wierzchnia część liści. Por odkrawamy ok 4cm nad białą częscią, a następnie przekrawamy go wzdłuż na pół i następnie kroimy w cienkie półplasterki. Przekładamy do miseczki starając się rozdzielić kawalki porów za pomocą palców. Do pokrojonego pora dodajemy majonez oraz sporą ilość soli i pieprzu, by smak był wyrazisty. Mieszamy dokładnie i podajemy do obiadu
Ostra surówka z porów
pora nie należy spażać - traci on wtedy ostry smak
Ostra surówka z porów
można dodać nieco smietanki by było mniej kalorycznie
Ostra surówka z porów
Etap 3

Tagi:

pory