agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

ostra zupa paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa,która zasmakuje każdemu kto lubi jeść bardzo pikantne dania.

ostra zupa paprykowa

Składniki:

ostra zupa paprykowa

 

  • papryki,2 łyżki oleju,2 łyżki słodkiej papryki w proszku,2 łyżki koncentratu pomidorowego,tabasco

Sposób przygotowania:

ostra zupa paprykowa
Cebulę obrać,pokroić w krążki.Paprykę oczyścić z nasion,opłukać,pokroić w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić warzywa.Smażyć na małym ogniu ok.10 minut,cały czas mieszając.Posypać papryką w proszku,wymieszać.Dodać koncentrat,tabasco i rosół,gotować 15 minut na małym ogniu.Do każdej porcji włożyć łyżkę śmietany.Podawać z chlebem.

Tagi:

papryka