Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa z pulpetamiKrok 1:
Warzywa myjemy i oczyszczamy. Paprykę, marchew i pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy.
Krok 2:
Bułeczkę maczamy w wodzie. Odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko i przyprawy. Wyrabiamy masę.
Formujemy pulpety i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3:
Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy marchew i pietruszkę. Całość chwilę smażymy.
Dodajemy paprykę, pomidory i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy do smaku i pastę paprykową. Wrzucamy pulpety.
Całość gotujemy na wolny ogniu do miękkości warzyw.
Smacznego!