renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Zupa paprykowa z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z papryki z dodatkiem bakłażana idealnie sprawdzi się na odchudzającej diecie jako dodatek do obiadu, czy też lekka kolacja.

Zupa paprykowa z bakłażanem

Składniki:

Zupa paprykowa z bakłażanem

 

  • 4 czerwone papryki
  • 1 duża cebula
  • 1/2 litra wody
  • 1/2 litra warzywnego drobiowego
  • 1 marchewka
  • 1 bakłażan pokrojony w kosteczkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej suszonej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 gotowane udko z kurczaka
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z bakłażanem

Etap 1

Zupa paprykowa z bakłażanem
Cebulę podsmaż w rondlu na oliwie,potem dodaj bakłażana i szczyptę soli.

Cebulę podsmaż w rondlu na oliwie,potem dodaj bakłażana i szczyptę soli.

Etap 2

Zupa paprykowa z bakłażanem
Wszystko zmiksuj i do składników dolej 1/2 szklanki wody i duś całość przez 30 minut.

Wszystko zmiksuj i do składników dolej 1/2 szklanki wody i duś całość przez 30 minut.

Etap 3

Zupa paprykowa z bakłażanem
Następnie dodaj papryki, pokrojone w paski i gotuj 10 minut, potem zmiksuj.

Następnie dodaj papryki, pokrojone w paski i gotuj 10 minut, potem zmiksuj. Dodaj marchewkę pokrojoną w plasterki i gotuj 5 minut.

Etap 4

Zupa paprykowa z bakłażanem
Następnie dodaj do zupy mięso z udka, wymieszaj.

Następnie dodaj do zupy mięso z udka, wymieszaj.

Etap 5

Zupa paprykowa z bakłażanem
Zupę na koniec dopraw pieprzem i papryką wędzoną, podawaj z natką pietruszki.

Zupę na koniec dopraw pieprzem i papryką wędzoną, podawaj z natką pietruszki.