slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 815]

Pomidorowo-paprykowa zupa krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na lekką zupę z warzyw. Połączenie pomidorów i papryki daje super smak. Świetnie smakuje jako gorąca zupa i na zimno jako chłodnik.

Pomidorowo-paprykowa zupa krem

Składniki:

Pomidorowo-paprykowa zupa krem

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowo-paprykowa zupa krem
Pomidory i paprykę myjemy osuszamy i kroimy w kostkę ( z papryki wyjmujemy pestki).

Passatę przelewamy do garnka i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pomidory oraz paprykę i obie suszone papryki. Smażymy przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Składniki z patelni dodajemy do gorącej passaty. Gotujemy razem i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy. Blendujemy.

Na koniec dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Posypujemy świeżą pietruszką.

Tagi:

zupa zupa krem