Sposób przygotowania:
Pomidorowo-paprykowa zupa krem
Pomidory i paprykę myjemy osuszamy i kroimy w kostkę ( z papryki wyjmujemy pestki).
Passatę przelewamy do garnka i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pomidory oraz paprykę i obie suszone papryki. Smażymy przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Składniki z patelni dodajemy do gorącej passaty. Gotujemy razem i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy. Blendujemy.
Na koniec dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Posypujemy świeżą pietruszką.
Passatę przelewamy do garnka i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pomidory oraz paprykę i obie suszone papryki. Smażymy przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Składniki z patelni dodajemy do gorącej passaty. Gotujemy razem i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy. Blendujemy.
Na koniec dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Posypujemy świeżą pietruszką.