czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ostre ogóreczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ogórki mają fajny, wyrazisty smak.

Ostre ogóreczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ostre ogóreczki

 

 

  • Zalewa:
  • 1 szkl. octu,
  • 1,5 szkl. cukru,
  • 2,5 szkl. wody,
  • 2 łyżki ostrej przyprawy do grilla,
  • łyżka gorczycy,
  • natka pietruszki,
  • koper.

Sposób przygotowania:

Ostre ogóreczki
1. Ogórki obrać ze skóry, przepołowić, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić ogórki w słupki. Cebule obrać, pokroić w półtalarki, połączyć z ogórkami, zasypać solą i odstawić na 2 godz. 2. Składniki zalewy (prócz kopru i natki) zagotować. W słoikach ułożyć po trosze kopru i natki, napełnić ogórkami z cebulą. Na koniec zalać zalewą. Pasteryzować 5 min.
Ostre ogóreczki
ogórki obieramy ze skórki, kroimy w słupki
Ostre ogóreczki
Składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy