Sposób przygotowania:
Ostry sos
Ten sos jest świetnym dodatkiem do potraw z grilla.
Jest smaczny i prosty w przygotowaniu.
Na początku w rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy.
Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę, drobno posiekanego selera i smażymy na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym czasie wlewamy pikantny keczup,wodę oraz ocet. Składniki mieszamy.Następnie dodajemy pieprz i cukier.Dokładnie mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy nasz sos 20 – 25 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie przelewamy sos do sosjerki lub miseczki.
Możemy podawać zarówno na gorąco lub na zimno.
Smacznego.
Jest smaczny i prosty w przygotowaniu.
Na początku w rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy.
Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę, drobno posiekanego selera i smażymy na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym czasie wlewamy pikantny keczup,wodę oraz ocet. Składniki mieszamy.Następnie dodajemy pieprz i cukier.Dokładnie mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy nasz sos 20 – 25 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie przelewamy sos do sosjerki lub miseczki.
Możemy podawać zarówno na gorąco lub na zimno.
Smacznego.