mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ostry sos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos do potraw z grilla.

Ostry sos

Składniki:

Ostry sos

 

  • 1 biała cebula
  • 2 łodygi selera
  • 150 ml pikantnego keczupu
  • 150 ml wody
  • 4 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Ostry sos
Ten sos jest świetnym dodatkiem do potraw z grilla.
Jest smaczny i prosty w przygotowaniu.
Na początku w rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy.
Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę, drobno posiekanego selera i smażymy na dużym ogniu przez 2-3 minuty. Po tym czasie wlewamy pikantny keczup,wodę oraz ocet. Składniki mieszamy.Następnie dodajemy pieprz i cukier.Dokładnie mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy nasz sos 20 – 25 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie przelewamy sos do sosjerki lub miseczki.
Możemy podawać zarówno na gorąco lub na zimno.
Smacznego.