Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Ostry sos miętowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ogórek obrać, zetrzeć na drobnej tarce i odlać sok. Dodać jogurt, oliwę,

Ostry sos miętowy

Składniki:

Ostry sos miętowy

 

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki świeżej mięty
  • niewielki ogórek
  • łyżka oliwy
  • 2 dymki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ostry sos miętowy
Ogórek obrać, zetrzeć na drobnej tarce i odlać sok. Dodać jogurt, oliwę, posiekaną miętę i cebulę. Doprawić solą, pieprzem i trzymać w lodówce 15 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i mięsem z grilla.