Sposób przygotowania:
Oszukany serniketap 1
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka utrzeć z obydwoma cukrami.
Następnie dodać jogurt oraz mascarpone i budyń i wymieszać.
Białka w innej misce ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
etap 2
Porcję piany dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Potem przełożyć do masy resztę piany i wymieszać ale delikatnie.
etap 3
Torownicę o średnicy 21 - 22 cm ( ja użyłam 20 cm i była troszkę za mała, więc użyjcie większej ) wysmarować masłem i wyłożyć dno biszkoptami.
Na biszkopty wyłożyć przygotowaną masę i wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.
Na dno piekarnika wstawić wcześniej naczynie z wodą.
etap 4
Sernik piec 45 - 50 minut w zależności od piekarnika i upieczony wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Potem sernik wstawić do lodówki do schłodzenia, a przed podaniem posypać cukrem pudrem.