Sposób przygotowania:
Owoce w galarecie
Zagotować wodę z cukrem.
Obgotowywać po kolei połówki obranych jabłek i gruszek, aby były miękkie, lecz nie rozgotowywały się.
Na końcu bardzo krótko obgotować śliwki.
Połówki owoców ułożyć w dużej kompotnierce.
W miejscu wydrążonych gniazd nasiennych włożyć wiśnie z konfitury.
Rozpuścić galaretkę w wodzie, w której obgotowywane były owoce, a gdy zacznie gęstnieć, oblać nią ułożone owoce.
Deser przed podaniem mocno ochłodzić.
Obgotowywać po kolei połówki obranych jabłek i gruszek, aby były miękkie, lecz nie rozgotowywały się.
Na końcu bardzo krótko obgotować śliwki.
Połówki owoców ułożyć w dużej kompotnierce.
W miejscu wydrążonych gniazd nasiennych włożyć wiśnie z konfitury.
Rozpuścić galaretkę w wodzie, w której obgotowywane były owoce, a gdy zacznie gęstnieć, oblać nią ułożone owoce.
Deser przed podaniem mocno ochłodzić.