Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Owoce zapiekane z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Deser z zapiekanych owoców z kruszonką podany z lodami śmietankowo-czekoladowymi.

Owoce zapiekane z kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owoce zapiekane z kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Owoce zapiekane z kruszonką
4 małe foremki do zapiekania wysmarować lekko masłem. Poziomki i maliny oczyścić. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki. Banany obrać i pokroić w plasterki. Owoce wymieszać i rozłożyć w foremkach. Skropić je sokiem z cytryny. Do masła dodać cukier i mąkę. Wyrobić kruszonkę. Kruszonkę posypać na owoce. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Można podawać gorące z gałką zimnych lodów.
Owoce zapiekane z kruszonką
Wymieszane owoce ułożone w foremce do zapiekania.
Owoce zapiekane z kruszonką
Przełożone do miski masło z cukrem i mąką.
Owoce zapiekane z kruszonką
Kruszonka wyrobiona z masła cukru i mąki tortowej.
Owoce zapiekane z kruszonką
Owoce posypane przygotowaną maślaną kruszonką.