Sposób przygotowania:
Rabarbarowy kopiec kretaPrzygotowanie owoców
![Rabarbarowy kopiec kreta Rabarbarowy kopiec kreta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowy-kopiec-kreta-414696.jpg)
Obieramy rabarbar i jabłka po czym kroimy je w 1 cm kawałki.
Przekładamy owoce do rondelka, posypujemy cukrem brązowym i odstawiamy je aż zaczną puszczać sok.
Przesmażamy owoce krótko.
Wyjmujemy owoce. W gorącym soku rozpuszczamy galaretkę, jeśli jest go mniej niż szklanka uzupełniamy wodą. Wkładamy owoce do rozpuszczonej galaretki i odstawiamy do ostudzenia.
Przygotowanie ciasta
![Rabarbarowy kopiec kreta Rabarbarowy kopiec kreta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowy-kopiec-kreta-414697.jpg)
Kruszymy biszkopt. Miseczkę wykładamy folią, rozkładamy pokruszone ciasto cienką warstwą. Sklejamy je tężejącą masą owocową. Rozkładamy całą masę równomierną warstwą na cieście.
Nakładanie masy śmietanowej
![Rabarbarowy kopiec kreta Rabarbarowy kopiec kreta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowy-kopiec-kreta-414699.jpg)
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 2/3 szklanki wody i odstawiamy do ostudzenia.
Ubijamy kremówkę, a pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę.
Masą śmietanową wypełniamy miseczkę, górę posypujemy pozostałym pokruszonym ciastem.
Wstawiamy do lodówki.
Podajemy ciasto po kilku godzinach chłodzenia posypane czekoladą w proszku.