Sposób przygotowania:
Rabarbarowy kopiec kretaPrzygotowanie owoców

Obieramy rabarbar i jabłka po czym kroimy je w 1 cm kawałki.
Przekładamy owoce do rondelka, posypujemy cukrem brązowym i odstawiamy je aż zaczną puszczać sok.
Przesmażamy owoce krótko.
Wyjmujemy owoce. W gorącym soku rozpuszczamy galaretkę, jeśli jest go mniej niż szklanka uzupełniamy wodą. Wkładamy owoce do rozpuszczonej galaretki i odstawiamy do ostudzenia.
Przygotowanie ciasta

Kruszymy biszkopt. Miseczkę wykładamy folią, rozkładamy pokruszone ciasto cienką warstwą. Sklejamy je tężejącą masą owocową. Rozkładamy całą masę równomierną warstwą na cieście.
Nakładanie masy śmietanowej

Drugą galaretkę rozpuszczamy w 2/3 szklanki wody i odstawiamy do ostudzenia.
Ubijamy kremówkę, a pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę.
Masą śmietanową wypełniamy miseczkę, górę posypujemy pozostałym pokruszonym ciastem.
Wstawiamy do lodówki.
Podajemy ciasto po kilku godzinach chłodzenia posypane czekoladą w proszku.