aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Owocowa delicja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny placuszek z delicjami i brzoskwiniami. Pyszności dla każdego łakomczucha i smakosza placków!!!

Owocowa delicja

Składniki:

Owocowa delicja

 

  • Biszkopt jasny:
  • 5 jaj
  • 5 łyżek maki
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,75 litra mleka
  • 5 łyżek cukru
  • Dodatkowo:
  • 2 opakowani delicji
  • 2 galaretki czerwone
  • 1 puszka brzoskwiń

 

 

Sposób przygotowania:

Owocowa delicja
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.

Masa: Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem. Przełożenie: Biszkopt jasny- połowa masy- delicje- reszta masy- brzoskwinie pokrojone w kostkę-galaretki przyrządzone według przepisu na opakowaniu

Tagi:

biszkopt mak