Sposób przygotowania:
Różany sernik z rabarbaremETAP 1
 
CIASTO KAKAOWE: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta. Przygotowane składniki zagniatamy do powstania jednolitego, kakaowego ciasta. Gotowe dzielimy na dwie części.
ETAP 2
 
Pierwszą część wałkujemy i wykładamy na spód przygotowanej blaszki. Na przygotowane ciasto wykładamy równą warstwę konfitury różanej.
ETAP 3
 
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy w kawałki około 1-1,5 cm i oprószamy w mące ziemniaczanej.
ETAP 4
 
SER: Białka oddzielamy od żółtek. 
Do malaksera przekładamy ser, masło, żółtka oraz cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy. Między czasie białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli. 
Do gotowej masy serowej dokładamy kaszę, proszek do pieczenia, budyń oraz olejek cytrynowy. Całość krótko miksujemy. Na koniec masę serową łączymy z ubitymi białkami. 
Tak przygotowany ser wylewamy na ciasto posmarowane konfiturą. 
Na serze układamy pokrojony rabarbar.
ETAP 5
 
Na wierzch sernika ścieramy drugą część ciasta kakaowego (na tarce o grubych oczkach. 
Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy go około 60 minut w 180°C

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SylaUla
biedroneczki
robaczek