Sposób przygotowania:
Ciasto Delicja
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. na koniec dodać mąkę przesianą przez sitko z proszkiem do i delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na formę do pieczenia i piec w temp. 170-180 st. około 35-40 minut.
mleczna pianka:
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do śmietany dodać wystudzoną galaretkę i razem zmiksować. Na biszkopt poukładać plasterki brzoskwiń i zalać tężejącym mleczną pianką.
Na całość poukładać delicje i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. na koniec dodać mąkę przesianą przez sitko z proszkiem do i delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na formę do pieczenia i piec w temp. 170-180 st. około 35-40 minut.
mleczna pianka:
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Do śmietany dodać wystudzoną galaretkę i razem zmiksować. Na biszkopt poukładać plasterki brzoskwiń i zalać tężejącym mleczną pianką.
Na całość poukładać delicje i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Pozostawić w lodówce do stężenia.
bogda46
eli_555
emanuela
szprota