Sposób przygotowania:
Ciasto biała delicja
Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, partiami dodaję cukier następnie żółtka. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia łącze delikatnie z masą jajeczną. Ciasto przelewam do formy i piekę około 30 min w 180 stopniach.
Na mleku gotuję grysik, studzę. Masło miksuję z cukrem pudrem na puch, następnie łyżka po łyżce dodaję masę grysikową. Na końcu dodaję kokos.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wody, studzę. Na biszkopt wykładam masę, układam delicję . Na delicje wylewam tężejącą galaretkę.
Ciasto schładzam w lodówce.
Na mleku gotuję grysik, studzę. Masło miksuję z cukrem pudrem na puch, następnie łyżka po łyżce dodaję masę grysikową. Na końcu dodaję kokos.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wody, studzę. Na biszkopt wykładam masę, układam delicję . Na delicje wylewam tężejącą galaretkę.
Ciasto schładzam w lodówce.