Sposób przygotowania:
Ciasto Delicja
Oddzielamy żółtka od białek , białka ubijamy na pianę . Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę , dodajemy mąkę z proszkiem , a na końcu pianę , którą delikatnie mieszamy z ciastem . Ciasto pieczemy w 180 C , sprawdzamy patyczkiem , czy jest już upieczone Masa:gotujemy z cukrem 1 i 1/2 szkl. mleka .W reszcie mleka rozmącamy żółtka , dodajemy mąkę , mieszamy , aby nie powstały grudki . Masę wlewamy na gotujące się mleko . Mieszamy i gotujemy budyń . Schładzamy . Ucieramy margarynę , dodajemy porcjami masę o temp. pokojowej . Ciasto kokosowe:ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier , suchy mak , mąkę i proszek do pieczenia . Pieczemy w prostokątnej formie w temp.180 C około 20-30 minut .Upieczone ciasto studzimy . na ostudzony biszkopt wykładamy 1/2 masy , na to ciasto z kokosem , znów masę i delicje . Całość zalewamy tężejącą galaretką . Pycha na drugi dzień!