Sposób przygotowania:
Kruchy z pianką i rabarbarem
Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy oraz margarynę . Wszystko razem połączyć, pod koniec wbić jajka i wyrobić dosyć wolne ciasto. Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, posypać bułką tartą. Zapiec w 180 st 15 min.
W międzyczasie przygotować rabarbar. Rabarbar umyć obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki, wymieszać z cukrem i wyłożyć na podpieczone ciasto.
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż będzie szklista. Pod koniec łyżką wmieszać mąkę ziemniaczaną.
Pianę wyłożyć na rabarbar i piec jeszcze około 30 min.
W międzyczasie przygotować rabarbar. Rabarbar umyć obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki, wymieszać z cukrem i wyłożyć na podpieczone ciasto.
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż będzie szklista. Pod koniec łyżką wmieszać mąkę ziemniaczaną.
Pianę wyłożyć na rabarbar i piec jeszcze około 30 min.