anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Kruchy z pianką i rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Bardzo dobre ciasto, które zapewne zasmakuje. Pyszny smak rabarbaru i doskonała beza, to nie może nie smakować.

Kruchy z pianką i rabarbarem Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Kruchy z pianką i rabarbarem

CIASTO:

PIANA:

Sposób przygotowania:

Kruchy z pianką i rabarbarem
Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy oraz margarynę . Wszystko razem połączyć, pod koniec wbić jajka i wyrobić dosyć wolne ciasto. Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, posypać bułką tartą. Zapiec w 180 st 15 min.

W międzyczasie przygotować rabarbar. Rabarbar umyć obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki, wymieszać z cukrem i wyłożyć na podpieczone ciasto.

Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż będzie szklista. Pod koniec łyżką wmieszać mąkę ziemniaczaną.

Pianę wyłożyć na rabarbar i piec jeszcze około 30 min.
Kruchy z pianką i rabarbarem
Na sam początek przygotować ciasto, zagniatając je.
Kruchy z pianką i rabarbarem
Przygotowane ciasto wyłożyć na wysmarowaną brytfannę
Kruchy z pianką i rabarbarem
Rabarbar pokroić a potem pocukrzyć cukrem.
Kruchy z pianką i rabarbarem
Ciasto zapiec, potem dodać rabarbar i piankę.
Kruchy z pianką i rabarbarem
Włożyć do piekarnika na dalsze pieczenie.
Kruchy z pianką i rabarbarem
Kruchy z pianką i rabarbarem- pyszne ciacho
Kruchy z pianką i rabarbarem
Kruchy z pianką i rabarbarem- pyszne ciacho