Sposób przygotowania:
Owocowa Fantazyjka:PP
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, (tak jak do bezów) Przesiewamy kolejno mąki tortowa,ziemniaczana i proszek do pieczenia.Tortownice smarujemy tłuszczem dno i boki, bułką tartą posypujemy tylko spód( boków nie sypiemy bo biszkopt nie odejdzie od blaszki i siądzie:( ) Do ubitych białek z cukrem dodajemy powoli żółtka delikatnie mieszając robotem na najmniejszych obrotach.Po wymieszaniu białek z żółtkami dodajemy małymi porcjami przesiane mąki, również delikatnie mieszając aż wszystkie składniki się dokładnie ze sobą połącza (niektórzy do końcowego połączenia białek z mąką używają łyżki, ja wszystko mieszam na najmniejszych obrotach robotem) Po wyrobieniu ciasta wlewamy je do tortownicy (wierzch lekko równamy łyżeczką) umyte owoce wysypujemy na wierzch całego ciasta. Ciasto wkładamy do rozgrzanego na 200' C piekarnika, po włożeniu zmniejszamy do 180 i pieczemy około 50 minut..Po upieczeniu i ostudzeniu posypac delikatnie cukrem pudrem:)