Sposób przygotowania:
Owocowa galaretka
Formę wykładamy folią lub woreczkiem foliowym. Wlewamy niewielką ilość oleju. Rozprowadzamy go po całej powierzchni woreczka, który jest w formie. Odstawiamy.
Galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach i studzimy. Obrane ze skóry i pozbawione pestki mango miksujemy na gładki z dodatkiem brzoskwiń. W osobnym naczyniu miksujemy na gładko pozbawione szypułek truskawki.
Do miski z galaretkę brzoskwiniową wlewamy zmiksowane mango z brzoskwinią i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną wlewamy do formy wyłożonej woreczkiem i wstawiamy do lodówki by masa stężała. Do galaretki truskawkowej wlewamy zmiksowane truskawki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy na zastygłą masę z mango i brzoskwini. Wyrównujemy powierzchnię. Schładzamy w lodowce.
Gdy galaretka się zetnie tniemy ją nożem na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek opakowujemy w przeźroczysty celofan dzięki temu galaretki będzie można położyć jedną na drugiej i się nie posklejają.
Galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach i studzimy. Obrane ze skóry i pozbawione pestki mango miksujemy na gładki z dodatkiem brzoskwiń. W osobnym naczyniu miksujemy na gładko pozbawione szypułek truskawki.
Do miski z galaretkę brzoskwiniową wlewamy zmiksowane mango z brzoskwinią i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną wlewamy do formy wyłożonej woreczkiem i wstawiamy do lodówki by masa stężała. Do galaretki truskawkowej wlewamy zmiksowane truskawki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy na zastygłą masę z mango i brzoskwini. Wyrównujemy powierzchnię. Schładzamy w lodowce.
Gdy galaretka się zetnie tniemy ją nożem na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek opakowujemy w przeźroczysty celofan dzięki temu galaretki będzie można położyć jedną na drugiej i się nie posklejają.
edytaha
zbysiowa
iziona
misia5
Dziękuję :)
misia5
Dziękuję :) Miło mi :)
misia5
Dziękuję :) Miło mi :) Cieszę się, że moje małe słodkości Ci się podobają :)
RENATA P.
misia5
Bardzo się cieszę :)