Sposób przygotowania:
Owocowe galaretki z sosem
Każdą z galaretek zalewamy zgodnie z przepisem pudełkowym (zalecana mniejsza ilość wody- szybciej będą gotowe :)) Pierwszą rozlewam na gorąco go przygotowanych pojemniczków ( ja wybrałam plastikowe z odzysku) najlepiej łyżką po jednej do każdej,żeby było sprawiedliwie ;p czekam, aż troszkę stężeją- celu przyspieszenia procesu (kuchcikuję głównie wieczorem lub nocą) wystawiam je na parapet gdzie jest troszkę chłodniej- po czym układam banana pokrojonego w plasterki i zalewam drugą warstwą innokolorowej galaretki. Kiedy druga porcja zastyga zalewamy sokiem (najlepiej z owocami lub miąższem malin np)i przykrywamy ostatnią już warstwą. Gotowe galaretki można podawać w takiej formie, albo do góry nogami wyrzucając z pojemniczków. Można udekorować bitą śmietaną lub/i owocami.Wypływający sok też doda im uroku. Sssmacznego!